30 درصد مردم نیازمند به خدمات توانبخشی هستند

30 درصد مردم نیازمند به خدمات توانبخشی هستند

بزرگترین اقلیت جامعه انسانی در دنیا معلولین با ۱۶ درصد جمعیت هستند هم اکنون، حدود 15 درصد مردم دنیا دارای معلولیت هستند

حمیدرضاخانکه، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در دومین جشنواره ملی " فناوری های توانبخشی "، در تاریخ  24 بهمن ماه  در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، برگزار شد، گفت: بزرگترین اقلیت جامعه انسانی در دنیا معلولین با ۱۶ درصد جمعیت هستند هم اکنون، حدود 15 درصد مردم دنیا دارای معلولیت هستند و این رقم در ایران، 17 درصد است و حدود 30 درصد مردم دنیا نیازمند به خدمات توانبخشی هستند که در ایران هم این رقم، حدود 30 درصد می باشد و حدود 25 درصد مردم نیز که شامل اکثریت افراد این جمع می شود، از وسایل کمک تخصصی توانبخشی استفاده می کنند،توانبخشی وابسته به تجهیزات است  و به نوعی همه افراد، مشتری خدمات توانبخشی هستند..

وی افزود:  بر اساس تعریف شاخص های توسعه یافتگی این مهم است که این اقلیت را مانند افراد عادی از مزایای اجتماعی بهره مند کنیم. خانکه یادآور شد: علاوه بر معلولین حدود ۳۵ درصد جامعه نیاز به خدمات توانبخشی دارند، همچنین جمعیت ۹ درصدی فعلی سالخوردگان کشور در ۳۰ سال آینده ۳۰ درصد جمعیت کشور را تشکیل می دهند. بنابراین باید به حوزه تجهیزات توانبخشی با رویکرد فناورانه توجه بیشتری داشته باشیم.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی گفت: خدمات توانبخشی خیلی وسیع هستند و ما از توانبخشی پزشکی داریم تا توانبخشی حرفه ای، توانبخشی آموزشی مراقبتی و خدمات توانبخشی اجتماعی ، که دستگاه های مختلفی در این زمینه ها کار می کنند، و این درحالی است که ارائه خدمات توانبخشی پزشکی، بعهده نظام سلامت است که غربالگری، تشخیص، ارجاع و خدمات سرپایی و خدمات بستری را به عهده دارد

دکتر خانکه افزود: جشنواره فناوری‌های توانبخشی، مصوب شورای عالی سلامت است که امروز نیز با حضور تمام نهادهای مرتبط به توانبخشی، نمایشگاهی را برای ایده‌های فناوری توانبخشی، استخراج نیازهای توانبخشی و بازار بزرگ توانبخشی فراهم آورده است و با توجه به آمار بالای افراد نیازمند به خدمات توانبخشی، این حوزه بازار بی انتهایی هم در داخل و هم خارج از کشور دارد و می تواند برای فناوران و سرمایه گذاران جذابیت فراوانی داشته باشد.

گفتنی است دومین جشنواره ملی " فناوری های توانبخشی "، در تاریخ  24 بهمن ماه  سال 1402 به همت دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و با همکاری و حمایت مجمع خیرین سلامت کشور، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، معاونت پژوهشی وزارت علوم، سازمان ملی استاندارد ایران، سازمان بهزیستی کشور، جمعیت هلال احمر، سازمان بیمه سلامت ایران، سازمان بیمه خدمات درمانی نیروهای مسلح، بنیاد شهید انقلاب اسلامی و مراکز فرهنگی، ورزشی و توانبخشی ایثار برگزار شد.

برگزاری کارگاه های جانبی، حضور مراکر دانش بنیان و فناور، تقدیر از فعالان حوزه فناوری و  ...بخش دیگری از برنامه های جانبی دومین رویداد دومین جشنواره ملی " فناوری های توانبخشی " می باشد.