سالمندی یک چالش بزرگ برای دنیا/ حوزه توانبخشی یکی از مولفه های افزایش امید به زندگی

امروزه سالمندی یک زنگ خطر و چالش بزرگ برای جوامع بشری محسوب می‌شودو باید فناوری های توانبخشی در عرصه های مورد نیاز جامعه ایفای نقش کند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، دکتر حمیدرضا بنفشه سرپرست دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در دومین جشنواره ملی فناوری های توانبخشی  گفت: امروزه حوزه توانبخشی در جوامع بین المللی هم ارزش پیدا کرده و یکی از مولفه های مهم افزایش امید به زندگی است که دنیا امروزه با موضوع سالمندی به عنوان یک چالش رو به رو شده است و سالمندی یک تهدید بزرگ حساب می شود.

وی افزود:یکی از رویکردهای توانبخشی افزایش کیفیت زندگی است، فناوری‌های نوین در حوزه توانبخشی نظیر هوشمندسازی، توانبخشی از راه دور، تجهیزات توانبخشی هوشمند با نیازهای شخصی شده، هوش مصنوعی، شخصی‌سازی دستگاه‌های توانبخشی و.. جای کار فراوان دارد و در دنیا نیز کار شده و ما نیز با توجه به نیاز کشور باید گام های عملیاتی برداریم، در حال حاضر جامعه هدفی که از تکنولوژی و فناوری های توانبخشی استفاده می کنند در حال افزایش است و توانبخشی از راه دور مبتنی بر عدالت ، واقعیت افزوده و واقعیت تجاری که می‌تواند چهره انواع دستگاه‌هایی را که  در حوزه توانبخشی استفاده می‌کنیم تغییر دهد و ما باید همگام با دنیا از توانمندی  شخصی‌سازی و کاربردی سازی‌ استفاده کنیم.

سرپرست دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: امیدواریم با برگزاری دومین جشنواره فناوری های توانبخشی  با هدف‌گذاری و تشکیل کمیته‌های تخصصی بتوانیم از نظرات اساتید مجرب این حوزه استفاده کنیم و

بنده در این رویداد علمی کشوری از فناوران و دغدغه مندان دعوت‌می‌کنم تا ایده‌ها و پروپوزال‌ها، یا محصولاتی که برای تجاری سازی نیاز به حمایت ما دارند را به ما معرفی کنند تا بتوانیم حمایت های لازم در این خصوص را انجام دهیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد:امیدوارم بتوانیم در حوزه افزایش، ارتقاء دانش و فناوری‌های حوزه توانبخشی ، مشارکت کل کشور را جذب کنیم و منتظریم تا خروجی این جشنواره منجر به  جذب ایده‌ها یا پروپوزال‌هایی باشد که توسط متخصصان و اساتید این حوزه تایید شود تا ما هم بتوانیم به وظیفه که حمایت از فناوری‌های نوین در حوزه توانبخشی  است جامه عمل بپوشانیم و شاهد ارتقا عرصه های علمی و درمانی کشور باشیم.

گفتنی است در این جشنواره به موضوعاتی نظیر کاربرد هوش مصنوعی، اینترنت اشیاء، واقعیت های مجازی و افزوده، اپلیکیشن و نرم افزارهای همراه در توانبخشی » ، « فناوری های نوین در حوزه تجهیزات توانبخشی  و کاربرد فناوری های نوین توانبخشی در سالمندان، کودکان، معلولین و افراد با نیازهای ویژه » پرداخته می شود.