این رویداد خاتمه یافته است و اطلاعات موجود در این سایت صرفا جنبه آرشیو دارد
  • امروز : 17 ارديبهشت ماه 1403

آغاز به کار وب سایت جشنواره


ارسال شده در تاریخ :
آغاز به کار وب سایت جشنواره


اولین "جشنواره ملی و ایده بازار حوزه توانبخشی" به میزبانی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی برگزار می شود

   نشست سیاستگذاری حوزه توانبخشی روز دوشنبه با حضور دکتر محمد اسماعیل مطلق رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و دکتر محمدتقی جغتایی مشاور امور توانبخشی وزیر بهداشت، برگزاری اولین "جشنواره ملی، نمایشگاه و ایده بازار حوزه توانبخشی" به میزبانی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی را به تصویب رساند.

   به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه، در این نشست که با شرکت دکتر حمیدرضا خانکه رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و معاونان درمان و توسعه مدیریت و مدیر روابط عمومی این دانشگاه، دکتر اسماعیل ابراهیمی تکامجانی رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی ایران، و جمعی از کارشناسان دبیرخانه شورای عالی سلامت و دانشگاه برگزار شد، زمان برگزاری اولین "جشنواره ملی، نمایشگاه و ایده بازار حوزه توانبخشی"، آذرماه سالجاری تعیین شد.

    برگزاری این رویداد کشوری، براساس دستور جلسه که بر توسعه تکنولوژی های حوزه توانبخشی و آگاهی رسانی به جامعه در ارتباط با لزوم استفاده از وسایل کمک توانبخشی برای ارتقای سلامتی تاکید داشت، و همچنین، حمایت از ایده پردازان، طراحان و تولیدکنندگان این وسایل در راستای سخنان مقام معظم رهبری در خصوص توسعه حوزه دانش بنیان، مورد تصویب قرار گرفت.

    دکتر جغتایی مشاور وزیر بهداشت در امور توانبخشی، در این ارتباط گفت که 25 درصد مردم سالانه با توجه به نیاز و شرایط خودشان، به انواع وسایل کمک توانبخشی نیاز دارند و به اشکال گوناگون (مانند عصا، عینک، و ...) از آنها استفاده می کنند و برگزاری همایش های سالانه در ارتباط با تکنولوژی های توانبخشی، می تواند به توسعه این بخش که مورد نیاز جامعه است، کمک کند.

    وی همچنین پیشنهاد کرد که ساختاری برای برگزاری این همایش ها در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی تشکیل شود و از مشارکت همه مسئولان، صاحبنظران و متخصصان حوزه توانبخشی در سراسر کشور برای برگزاری سالانه آن بهره گرفته، ضمن آنکه این مجموعه در طول سال نیز در انجام مطالعات در این حوزه، اجرای سیاست ها در اقصی نقاط کشور و آگاهی رسانی به جامعه کمک کند.

    دکتر جغتایی، دومین دستور جلسه این نشست را افزایش مطالعات کاربردی در حوزه توانبخشی ذکر کرد و گفت: افزایش مطالعات ضمن آنکه در نیازسنجی جامعه، تدوین استانداردهای حوزه توانبخشی و اجرای برنامه های این حوزه موثر است، به آگاه سازی جامعه نسبت به جایگاه خدمات توانبخشی در ارتقای سلامتی کمک می کند.

    وی در همین ارتباط، به فعالیت گروه های آموزشی "مدیریت توانبخشی" در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی ایران اشاره کرد و افزود: فارغ التحصیلان این رشته در کشور، بهترین متخصصان برای برنامه ریزی در حوزه توانبخشی هستند که متاسفانه از آنان بیشتر در مدیریت مراکز توانبخشی استفاده می شود و جا دارد که جایگاه آنان در پیشرفت این حوزه بهتر تبیین شود.

*****

   در ادامه، دکتر محمد اسماعیل مطلق رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت طی سخنانی به شناخت کم جامعه و حتی مسئولان نسبت به جایگاه توانبخشی و نقش خدمات این حوزه در پیشگیری از بیماری ها و اختلالات ، و ارتقای سلامتی مردم اشاره کرد و گفت: روند رو به رشد جمعیت سالمندان در ایران و جهان، سبب می شود که تا سال 2050 میلادی، بخش اعظم جمعیت کشور را سالمندان تشکیل بدهند که علاوه بر نقش توانبخشی در پیشگیری از بسیاری مشکلات دوران سالمندی و داشتن سالمندی با کمترین مشکلات جسمی و ذهنی، باید توجه داشت که نیاز اصلی و اساسی جمعیت سالمندان را وسایل کمک توانبخشی و خدمات توانبخشی تشکیل می دهند.

     وی تاکید کرد که باید از همه ظرفیت های رسانه های همگانی و برگزاری گردهمایی ها و همایش ها استفاده شود تا جامعه و حتی پزشکان و مسئولان آگاهی بیشتری نسبت به خدمات توانبخشی و نقش این خدمات در ارتقا و حفظ سلامتی پیدا کنند.

*****

    دکتر حمیدرضا خانکه رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی ضمن اعلام آمادگی برای میزبانی  اولین جشنواره ملی، نمایشگاه و ایده بازار حوزه توانبخشی، به اقدامات لازم طی هفته آینده، همچون تشکیل دبیرخانه و کمیته های علمی و اجرایی، و تهیه و انتشار پوستر اولیه و فراخوان متخصصان سراسر کشور برای مشارکت در برگزاری این رویداد، اشاره کرد.  

     وی همچنین در مورد افزایش اطلاعات حوزه توانبخشی و نیازسنجی جامعه در این خصوص از طریق انجام مطالعات کاربردی بیشتر، گفت: پیشنهاد تشکیل اولین پژوهشکده سیاستگذاری توانبخشی در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، به معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت ارائه شده و ایشان نظر مساعدی نسبت به این موضوع دارند.

    رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تصریح کرد که از طریق پژوهشکده سیاستگذاری توانبخشی می توانیم نسبت به انجام مطالعات بیشتر و تدوین استانداردهای این حوزه اقدام کنیم.

*****

   دکتر اسماعیل ابراهیمی تکامجانی رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی ایران، نیز طی سخنانی بر فرهنگ سازی، اطلاع رسانی و ارتقای آگاهی جامعه نسبت به خدمات توانبخشی و نقش آن در سلامتی افراد جامعه تاکید کرد و گفت: آگاهی افراد جامعه حتی می تواند به آنان در ارتباط با اقتصاد درمان و کاهش هزینه های درمانی شان کمک کند.

    وی افزود: خدمات توانبخشی در پیشگیری از بسیاری مشکلات جسمی و ذهنی در گروه های مختلف سنی نقش بسزایی دارد و اگر بموقع از این خدمات استفاده کنند، پیش از آنکه مشکلات به مرحله حاد و شدید برسند و هزینه های هنگفت درمانی و یا حتی جراحی به آنان تحمیل شود، این مشکلات را با هزینه های بسیار کمتر و با خدمات توانبخشی، درمان کنند.

 *****

    در ادامه، دکتر فریدون لایقی معاون درمان و توانبخشی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، به مشکلات پوشش بیمه ای خدمات توانبخشی اشاره کرد و با طرح مثال هایی، تعرفه های جدید را حمایت کننده ارائه دهندگان خدمات توانبخشی در بخش دولتی ندانست.

    دکتر جغتایی نیز با تاکید بر ضرورت بازنگری تعرفه ها و رفع مشکلات مربوط به بیمه خدمات توانبخشی، در راستای مصوبه دوم این نشست که افزایش مطالعات کاربردی برای جمع آوری اطلاعات مورد نیاز در حوزه توانبخشی می باشد، انجام مطالعه تطبیقی تعرفه ها در بخش های دولتی و خصوصی در تهران و شهرستان ها را ضروری دانست.

    وی همچنین لزوم اجرای طرح پژوهشی در ارتباط با اجباری شدن تعهد خدمت فارغ التحصیلان علوم توانبخشی در مناطق آمایشی و نیازمند به این خدمات را مورد تاکید قرار داد.

    در بخش پایانی این نشست نیز دکتر شیرازی خواه از اعضای هیات علمی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، گزارشی از انجام کار مطالعاتی مشترک با حوزه سیاستگذاری سلامت دانشگاه تهران را که منجر به « تدوین گزینه های سیاستی بهبود دسترسی افراد دارای ناتوانی جسمی به خدمات توانبخشی در جهت نیل به پوشش همگانی » شد، ارائه داد.

    وی پس از ارائه این گزارش، تصریح کرد که حوزه سیاستگذاری کشور به دانشگاه ها اعتماد کند و با حمایت مالی از این پروژه، به تکمیل شدن اطلاعات این بخش کمک کند تا مجریان بتوانند نتایج عملی این طرح را تولید کرده و در اختیار جامعه قرار بدهند.

   در پایان این نشست، مقرر شد که تا هفته آینده، متن اولیه سند ملی توانبخشی آماده شود و با توجه به نظر جمع، این سند نهایی شده و برای تصویب، به شورایعالی سلامت ارسال، و پس از تصویب در شورا، در جامعه اجرا شود.
مدیر روابط عمومی جشنواره: دکتر ماجد دهقانی



برگزیدگان دومین جشنواره ملی فن آوری های توانبخشی

دومین جشنواره ملی فن آوری های توانبخشی

نحوه ضبط ویدئوی آثار

خبر شبانگاهی در رابطه با دومین جشنواره ملی فناوری های توانبخشی

پوستر جشنواره

مصاحبه برنامه مثبت سلامت با آقای دکتر فرهاد آزادی

مصاحبه برنامه سیمای خانواده با آقای دکتر فرهاد آزادی

© کلیه حقوق این وب سایت محفوظ می باشد .
طراحی و پیاده سازی شده توسط : همایش نگار ( ویرایش 10.0.6)